Home arrow Toekomst van de stichting
Toekomstplannen Stichting Equi Futurum


 1. Landelijk natuurlijke paardenstallingen.

Omdat het aanbod natuurlijke stallingen summier is en de vraag groot, wil de stichting mensen met dezelfde wensen bij elkaar brengen. Dit biedt ons de mogelijkheid om land en stalling te huren en dit naar onze wens en eisen in te richten. Het plan is om low-cost & maintenance’ stalling te creeren zodat onze gasten de verzorging van de paarden zelf op zich kunnen nemen, waardoor de kosten ook nog eens erg laag blijven. De stichting heeft een non-profit beleid waardoor alleen de kosten van de stalling en het voer aan de gasten doorberekend worden. Door het onbeperkte aanbod van ruwvoer, zijn er geen voerbeurten , maar kan op ieder gewenst moment van de dag de voorraad aangevuld worden. Krachtvoer is optioneel en door de gasten zelf te bepalen.

Insteek natuurlijke stalling:

 • onbeperkt aanbod aan ruwvoer

 • onbeperkte vrije uitloop

 • loopstallen

 • lage kosten

 • mimimaal onderhoud

   

 1. Vakantiekampen voor minder bedeelde kinderen.

  In de toekomst hopen we kinderen uit achtergestelde gezinnen, kennis te kunnen laten maken met dieren en de natuur door iedere zomer vakantiekampen te organiseren op 1 van de paardenstallingen. We doelen dan op kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor vakantie of uit gebroken gezinnen.

  We zoeken hiervoor vrijwilligers en geschikte locaties. Mocht u interesse hebben of een locatie waar we gebruik van mogen maken, graag contact opnemen met 1 van onze bestuursleden.


 1. Stalling voor oude en afgekeurde manegepaarden.

  Veel manegepaarden/pony’s worden na een leven lang hard werken naar de slacht gebracht. Wij willen manegehouders de mogelijkheid bieden om hun uitgewerkte paard/pony nog een paar leuke jaren te geven. Deze dieren hebben trouw en hard gewerkt en wij gunnen het ze zo om nog even lekker alleen maar paard te kunnen zijn.

   

Helaas beschikken we nog niet over voldoende financiele middelen om dit te bewerkstelligen. Mocht u echter interesse hebben in 1 van bovenstaande plannen, neem dan contact met ons op. U komt op een aanvraaglijst te staan en zo krijgen we zicht op de vraag en de mogelijkheden.

We stellen uw interesse in onze stichting zeer op prijs.We zoeken ook vrijwilligers die tijdelijk een paard op willen vangen of die ons met de paarden wil helpen in Dordrecht/Streefkerk (standplaats stichting).

Door het grote aanbod moeten we helaas regelmatig nee-verkopen.


 

Vul onderstaand aanvraagformulier in:


 

naam:

adres:

postcode:

woonplaats:

email:

telefoon:


 

Mijn interesse gaat uit naar:

 • tijdelijke opvang paard ja/nee, plaats....................................................... ruimte voor …....paard en/of.......pony.

 • vrijwilliger stichting ja/nee

 • natuurlijke stalling ja/nee, in de buurt van........................................

 • vrijwilliger vakantiekamp ja/nee

 • locatie vakantiekamp ja/nee, plaats.......................................................

 • stalling manegepaard ja/nee

naam manege:

plaats:

email:

telefoon:

 

Heeft u nog andere ideeen/mogelijkheden voor de stichting:


 

Opmerkingen: 

mail naar: Dit e-mailadres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

of stuur naar: N. Hebing, Oudendijk 49, 3318 AG Dordrecht